De vereniging

Op woensdag 21 augustus 2013 is in Middelburg de Nederlandse Taiji Bailong Ball Vereniging i.o. (TBBVN) opgericht. TAIJI BAILONG BALL is een nieuwe Chinese Racketsport  in Nederland.

Op 2 februari 2014 zijn alle formaliteiten afgerond en is de TBBVN door de ‘in oprichting’ fase heen. De registratie bij de Kamer van Koophandel is rond en de statuten zijn officieel vastgelegd bij de notaris. Ook de aansluiting bij de NCS | Nederlandse culturele sportbond is een feit.

“Het logo verbeeldt een kleine choreografie van een solo-vorm en tegelijkertijd het samenspel met vier personen aan het net”, aldus ontwerper Carla Meijer….

“Het logo verbeeldt een kleine choreografie van een solo-vorm en tegelijkertijd het samenspel met vier personen aan het net”, aldus ontwerper Carla Meijer….

Het belang van de vereniging is vooral het landelijk promoten van Taiji Bailong Ball (TBB) en het stimuleren en ontwikkelen van speelmogelijkheden en activiteiten op het gebied van TBB. Hierbij staat het speelplezier voor de leden bovenaan.
Inmiddels heeft men in China voor de internationale naam ROLIBALL gekozen. In Europa is tijdens de jaarvergadering 2013 van TBBA e.V. door de leden besloten voorlopig de naam Taiji Bailong Ball te handhaven, omdat deze naam meer vertelt over de aard van de sport.

De vereniging heeft zich aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond. De NCS heeft als doel het ontwikkelen, vernieuwen en uitvoeren van een recreatieve sport- en bewegingscultuur. Zij bevordert sport voor iedereen (ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, cultuur, leeftijd en validiteit). Sporters ervaren vrijheid, zingeving of vorming in hun sport.

Chinese delegatie bezoekt Nederland om TBB te promoten

Chinese delegatie (met grondlegger prof. Bai Rong) bezoekt Nederland om TBB te promoten.

De Chinese grondlegger van de sport, prof. Bai Rong, was medio juli met een delegatie (met o.a. een minister van Sport en diverse andere hooggeplaatste functionarissen) in Europa. Tijdens deze Europese reis hebben zij in diverse landen de sport gepromoot. De delegatie was op 18 & 19 juli in Nederland en reikte een traditioneel gegraveerde plaquette uit als waardering en aanmoediging voor de oprichting van de TBBVN.

Initiatiefneemster voor de landelijke vereniging Maya Lentze is instructeur in de sport en geeft in Zeeland cursussen en workshops. Daarnaast geeft zij een landelijke opleiding voor mensen die Allroundspeler en/of trainer willen worden in Taiji Bailong Ball.

tbbvnoprichting

Klik hier voor de reportage van Omroep Zeeland die bij de oprichting aanwezig was …>>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s